Hőszigetelő rendszer felújító átfestése

ImageAz energiaárak emelése, ill. a környezettudatos gondolkodás miatt egyre nő a hőszigetelő rendszert vásárlók száma. Ezzel párhuzamosan több és több értékesítési ponton lehet ezt megvásárolni, sok esetben nagyon silány minőségben. A problémák viszont nagyon hamar jelentkeznek, sok bosszúságot okozva ezzel. Itt is igaz: az olcsó mindig gyanús, és sokszor pontosan ez a drágább...


Az első minőséghibás jelek a végső bevonatnál, azaz a vakolatnál jelentkeznek. A hőszigetelő rendszer alkotóelemei nagy rugalmassággal kell, hogy bírjanak, hiszen a külső hőmérséklet ingadozásait ezeknek kell elviselnie. Nyáron a homlokzat 50-60°C-ig is felhevülhet, míg télen akár -20°C-os hideg is érheti a felületet. Ez a majdnem 80 C°-os hőingadozás kívánja meg az előbb említett rugalmasságot. A rendszer szépségét a vakolat, a vakolat rugalmasságát, pedig a legdrágább összetevője, a gyanta minősége adja meg.

Amennyiben a piaci átlagnál olcsóbb vakolattal találkozunk, az általában gyengébb minőségű összetevőkből áll, így a rugalmassága sem megfelelő. Ezért előbb-utóbb hajszálrepedések keletkeznek a felületén, amin keresztül víz szivároghat a rendszerbe, ami aztán elkezdi a vakolatot „ledolgozni” a felületről. Nem beszélve arról, hogy esztétikailag sem mutat felemelő látványt…

Az ilyen hajszálrepedéses felületeket mielőbb el kell látni valami védőbevonattal, ami a vakolat rugalmassági hiányosságait orvosolja, illetve a repedéseket eltömíti. Erre szintén csak a jó minőségű, rugalmas, a rendszerrel összeférhető homlokzatfesték használható, ami nem mellékesen leszínezhető a vakolat eredeti színére.

  • Az átfestéshez szilikon-gyantás homlokzatfesték használható szinten minden típusú hőszigetelő rendszer esetén.
  • A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, és a gyártó által homlokzati hőszigetelések átfestésére is ajánlott termék mellé tegyük le a voksunkat.
  • Tájékozódjunk arról is, hogy ez a festék leszínezhető-e a vakolat eredeti színére!
  • Ne hagyjuk el a festék megfelelő rendszeralapozóját, ami az ilyen felületeknél nagyon fontos, hiszen ez adja meg a vakolat és a festék közötti tapadó hidat.

A munkálatok megkezdése előtt feltétlenül kérdezze meg szakember véleményét, lehetőség szerint a helyszínen!

Piktor Festékbolt 

Legfrissebb híreink

Festék és kert webáruház

Piktor webshop: A Piktor Festékbolt és Piktor Kert legtöbb terméke már online is megvásárolható egy helyen. Házhoz szállítással az ország egész területén.

Reggelizz nálunk!

Piktor Bisztró: Két bevásárlás közt egy jó kávé? Egy gyors ebéd? Finom reggeli, délutáni desszert? Nyáron jegeskávé, limonádé, télen forró csoki...

Piktor szeptemberi újság

Szeptemberi ajánlat Piktor Festék és Kert újságOnline megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig