Hőszigetelő rendszer felújító átfestése

ImageAz energiaárak emelése, ill. a környezettudatos gondolkodás miatt egyre nő a hőszigetelő rendszert vásárlók száma. Ezzel párhuzamosan több és több értékesítési ponton lehet ezt megvásárolni, sok esetben nagyon silány minőségben. A problémák viszont nagyon hamar jelentkeznek, sok bosszúságot okozva ezzel. Itt is igaz: az olcsó mindig gyanús, és sokszor pontosan ez a drágább...


Az első minőséghibás jelek a végső bevonatnál, azaz a vakolatnál jelentkeznek. A hőszigetelő rendszer alkotóelemei nagy rugalmassággal kell, hogy bírjanak, hiszen a külső hőmérséklet ingadozásait ezeknek kell elviselnie. Nyáron a homlokzat 50-60°C-ig is felhevülhet, míg télen akár -20°C-os hideg is érheti a felületet. Ez a majdnem 80 C°-os hőingadozás kívánja meg az előbb említett rugalmasságot. A rendszer szépségét a vakolat, a vakolat rugalmasságát, pedig a legdrágább összetevője, a gyanta minősége adja meg.

Amennyiben a piaci átlagnál olcsóbb vakolattal találkozunk, az általában gyengébb minőségű összetevőkből áll, így a rugalmassága sem megfelelő. Ezért előbb-utóbb hajszálrepedések keletkeznek a felületén, amin keresztül víz szivároghat a rendszerbe, ami aztán elkezdi a vakolatot „ledolgozni” a felületről. Nem beszélve arról, hogy esztétikailag sem mutat felemelő látványt…

Az ilyen hajszálrepedéses felületeket mielőbb el kell látni valami védőbevonattal, ami a vakolat rugalmassági hiányosságait orvosolja, illetve a repedéseket eltömíti. Erre szintén csak a jó minőségű, rugalmas, a rendszerrel összeférhető homlokzatfesték használható, ami nem mellékesen leszínezhető a vakolat eredeti színére.

 • Az átfestéshez szilikon-gyantás homlokzatfesték használható szinten minden típusú hőszigetelő rendszer esetén.
 • A kiválasztásnál ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, és a gyártó által homlokzati hőszigetelések átfestésére is ajánlott termék mellé tegyük le a voksunkat.
 • Tájékozódjunk arról is, hogy ez a festék leszínezhető-e a vakolat eredeti színére!
 • Ne hagyjuk el a festék megfelelő rendszeralapozóját, ami az ilyen felületeknél nagyon fontos, hiszen ez adja meg a vakolat és a festék közötti tapadó hidat.

A munkálatok megkezdése előtt feltétlenül kérdezze meg szakember véleményét, lehetőség szerint a helyszínen!

Piktor Festékbolt 

Legfrissebb híreink

Piktor és Kert ajándékutalványok

Piktor és Kert ajándékutalványok

Újdonság: A Fészek Kertben és a Piktor Festékboltban is kapható ajándékutalvány. Háromféle címlet, mindkét üzletben levásárolható, 1 év érvényesség.

Tűzifa értékesítés a Fészek Kertben

Tüzelőanyag értékesítés: 2018. ősztől a fa és szén értékesítés a Fészek Kertben történik. További infók: https://feszekkert.hu/tuzeloanyag-kereskedes

Akciós újságok

Áprilisi akciók! Piktor akciós újságOnline megtekintés
Áprilisi akciók! Fészek Kert akciós újság Online megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

 • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
 • Telefon: +36 96/ 511 860
 • Nyitvatartás:
   Hétköznap 6-17 óráig
   Szombaton 6-13 óráig