Kerti bútorok, teraszok kezelése

ImageA kertben, szabadtéren elhelyezett, beépített faszerkezet, kerti bútor védelmet igényel. A mindennapi használattól a fa elkoszolódik, a nap kiszívja, kiégeti és elszínezi. A kezeletlen fa elhasználódik, egyre csúnyábbá vagy akár használhatatlanná válik. Hogy sokáig örömünket leljük kerti bútorainkban meg kell óvnunk az időjárás viszontagságaitól.


A fakezelő olajok a „legtermészetesebb” kezelő szerei a faszerkezeteknek, használatával a felület szennyeződéstaszítóvá és vízlepergetővé válik. A természetes gyantaolajokkal kezelt fa lélegzik, a bevonat rugalmas és páraáteresztő, nem repedezik, nem pereg le, és
szabályozza a fa természetes párafelvevő képességét. Az olaj használata a már kiégett, megszürkült fa színét is felfrissíti, kiemeli a fa természetes karakterét és védi a fát a nap erős UV- sugárzásától.

A fakezelő olajokkal minden tiszta, száraz, zsírmentes, nedvszívó faanyag bevonható, mint például kerti bútorok, hinták, lugasok,korlátok.

Fa járófelületek, teraszok esetén a magasabb kopási igénybevétel miatt oldószer tartalmú olaj használata javasolt. Ezek általában csúszásgátló adalékkal vannak ellátva, így még vizes állapotukban is biztonságosan járhatók.

Image A természetes fakezelő szerek a korábban hasonlóan olajozott felületekre közvetlenül felvihetők, a festett, lakkozott fa esetén azonban a korábbi bevonat eltávolítása után lehet csak megkezdeni a munkát. Az olaj legegyszerűbben ecsettel, vagy tiszta, nem szálalódó, nedvszívó rongydarabbal hordható fel a kívánt felületre. Az olaj száradása előtt (kb. a felhordást követı 10-20 perc múlva) a fa felületérıl a be nem szívódott olajat puha ronggyal el kell távolítani, illetve a fába bedörzsölni. Amennyiben az olajjal történı kezelés közben
észleljük, hogy a fa pillanatok alatt elszívja felhordott mennyiséget, még a száradás előtt ismételjük meg a műveletet, illetve a továbbiakban növeljük a felhordott mennyiséget.

A fakezelő olajjal kezelt felületeket az igénybevételnek és az elhasználódásnak megfelelően (általában évente egyszer) időben fel kell frissíteni. A felület tisztításához speciális lakk- és lazúrtisztítót, a felújításhoz pedig a kezeléshez használt fakezelő olaj használható. A felújítás egyszerű, olajos ruhával való egyszeri áttörlést jelent. A felújító kezelést ajánlott már a kerti szezon után, ősszel elvégezni, így az olaj a következő szezonra tökéletesen kiszárad, nem friss és érzékeny bevonattal kerül ki a bútor a napra. Amennyiben ezt elfelejtettük, akkor most, tavasszal végezzük el és hagyjuk esőmentes, szabad levegıőn a
mielőbbi száradás érdekében.

A fakezelı olaj felhordása bútorok, korlátok, látszó fa szerkezetek, játékok esetében egy rétegben szükséges, de nagyobb igénybevételnek kitett felületek esetében a száradást követıen ajánlott még egy réteg bedolgozása.
A fakezelő olaj ideális választás, ha a fát úgy szeretnénk megvédeni, hogy minél természetesebb megjelenésű maradjon, ezért cserébe ápolásként kész vagyunk évente egyszer olajos ruhával áttörölni.

Piktor Festékbolt 

Legfrissebb híreink

Piktor és Kert ajándékutalványok

Piktor és Kert ajándékutalványok

Újdonság: A Fészek Kertben és a Piktor Festékboltban is kapható ajándékutalvány. Háromféle címlet, mindkét üzletben levásárolható, 1 év érvényesség.

Tűzifa értékesítés a Fészek Kertben

Tüzelőanyag értékesítés: 2018. ősztől a fa és szén értékesítés a Fészek Kertben történik. További infók: https://feszekkert.hu/tuzeloanyag-kereskedes

Akciós újságok

Áprilisi akciók! Piktor akciós újságOnline megtekintés
Áprilisi akciók! Fészek Kert akciós újság Online megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Telefon: +36 96/ 511 860
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig