Az energiatakarékos izzók minőségéről

Mindannyian ugyanazt várjuk az energiatakarékos izzóktól: ENERGIÁT TAKARÍTSANAK MEG! Létezik azonban számos nagyon fontos tényező, amelyet a megtakarítás tényén túl figyelembe kell venni az izzó kiválasztásánál.


Elsődlegesen fontos szempontok:

- Az izzó ENERGIAOSZTÁLYA
Több fórumon is olvasható, az izzók energiasználását (is) A - E minősítéssel jelölik. Az A a legjobb, legtakarékosabb fényforrást jelenti, míg értelemszerűen az E a legkevésbé villanyszámla- és így pénztárcakímélő.

- Az izzó FÉNYEREJE, A FÉNY MINŐSÉGE (szemre gyakorolt hatása)
Nagyon fontos, hogy a jó minőségű energiatakarékos izzók ma már azonnal adnak fényt, ha nem is a teljes erejükkel. Nem kell tehát perceket várni a minimális fény elérésére, majd újabb hosszú perceket a fény beérésére. A leadott fény a jó minőségű izzónál nem bántja a szemet, kellemes érzést kelt, fáradt szemmel is.

- Az izzó VÁRHATÓ ÜZEMIDEJE
 Nagyon széles a tartomány az üzemórák tekintetében:
3000 és 20.000, de LED-es izzó esetén nem ritka a 100.000 üzemórás (várható üzemidejű) izzó sem.  Minimum 1 év garancia várható el, de egyes izzók esetén 2 év a garancia.

Esztétikailag fontos szempont:

- Az izzó ALAKJA
Az izzó alakja akkor bír jelentőséggel, amikor látható a búrától a fényforrás. Ilyenkor jön szóba a csavart, gyertya és gömb alakú izzó. Lényegesen esztétikusabb a lámpa, ha nem a hagyományos hosszú csöves takarékos izókkal világítjuk meg a helyiséget.

Fontos szabály! A foglalaton kívül ne fogjuk meg kézzel az izzót! Számos izzón fel is tűntetik, de általános szabály, hogy a kézen lévő zsíradék nem tesz jót az izzónak, papírtörlő, konyharuha segítségével, vagy a dobozban található papírkockával biztonságosan behelyezhető.

Garancia, szaktanácsok, kérdések:

A hagyományos izzóval összevetve, a megtérülés mellett azt is mérlegelni kell, nyújt-e a kereskedő garanciát  az izzókra?  Van-e lehetőség tájékozódni, kipróbálni az izzókat? Segítenek-e megállapítani, hova milyen fényerő szükséges?  Mikor érdemes a kompakt és mely esetekben a LED-es izzót megvásárolni? Több darab vásárlása esetén adnak-e kedvezményt? Tudnak-e szakszerű segítséget  nyújtani, van-e választási lehetősége a vásárlónak? Megtudható-e, milyen alternatívák, újabb fejlesztések vannak?

 
További kérdések esetén bővebb tájéoztatásért forduljon a Fészek Csillár- és Lakásfelszerelés üzlet munkatársaihoz.

Legfrissebb híreink

Piktor és Kert ajándékutalványok

Piktor és Kert ajándékutalványok

Újdonság: A Fészek Kertben és a Piktor Festékboltban is kapható ajándékutalvány. Háromféle címlet, mindkét üzletben levásárolható, 1 év érvényesség.

Tűzifa értékesítés a Fészek Kertben

Tüzelőanyag értékesítés: 2018. ősztől a fa és szén értékesítés a Fészek Kertben történik. További infók: https://feszekkert.hu/tuzeloanyag-kereskedes

Akciós újságok

Áprilisi akciók! Piktor akciós újságOnline megtekintés
Áprilisi akciók! Fészek Kert akciós újság Online megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Telefon: +36 96/ 511 860
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig