Az energiatakarékos izzók minőségéről

Mindannyian ugyanazt várjuk az energiatakarékos izzóktól: ENERGIÁT TAKARÍTSANAK MEG! Létezik azonban számos nagyon fontos tényező, amelyet a megtakarítás tényén túl figyelembe kell venni az izzó kiválasztásánál.


Elsődlegesen fontos szempontok:

- Az izzó ENERGIAOSZTÁLYA
Több fórumon is olvasható, az izzók energiasználását (is) A - E minősítéssel jelölik. Az A a legjobb, legtakarékosabb fényforrást jelenti, míg értelemszerűen az E a legkevésbé villanyszámla- és így pénztárcakímélő.

- Az izzó FÉNYEREJE, A FÉNY MINŐSÉGE (szemre gyakorolt hatása)
Nagyon fontos, hogy a jó minőségű energiatakarékos izzók ma már azonnal adnak fényt, ha nem is a teljes erejükkel. Nem kell tehát perceket várni a minimális fény elérésére, majd újabb hosszú perceket a fény beérésére. A leadott fény a jó minőségű izzónál nem bántja a szemet, kellemes érzést kelt, fáradt szemmel is.

- Az izzó VÁRHATÓ ÜZEMIDEJE
 Nagyon széles a tartomány az üzemórák tekintetében:
3000 és 20.000, de LED-es izzó esetén nem ritka a 100.000 üzemórás (várható üzemidejű) izzó sem.  Minimum 1 év garancia várható el, de egyes izzók esetén 2 év a garancia.

Esztétikailag fontos szempont:

- Az izzó ALAKJA
Az izzó alakja akkor bír jelentőséggel, amikor látható a búrától a fényforrás. Ilyenkor jön szóba a csavart, gyertya és gömb alakú izzó. Lényegesen esztétikusabb a lámpa, ha nem a hagyományos hosszú csöves takarékos izókkal világítjuk meg a helyiséget.

Fontos szabály! A foglalaton kívül ne fogjuk meg kézzel az izzót! Számos izzón fel is tűntetik, de általános szabály, hogy a kézen lévő zsíradék nem tesz jót az izzónak, papírtörlő, konyharuha segítségével, vagy a dobozban található papírkockával biztonságosan behelyezhető.

Garancia, szaktanácsok, kérdések:

A hagyományos izzóval összevetve, a megtérülés mellett azt is mérlegelni kell, nyújt-e a kereskedő garanciát  az izzókra?  Van-e lehetőség tájékozódni, kipróbálni az izzókat? Segítenek-e megállapítani, hova milyen fényerő szükséges?  Mikor érdemes a kompakt és mely esetekben a LED-es izzót megvásárolni? Több darab vásárlása esetén adnak-e kedvezményt? Tudnak-e szakszerű segítséget  nyújtani, van-e választási lehetősége a vásárlónak? Megtudható-e, milyen alternatívák, újabb fejlesztések vannak?

 
További kérdések esetén bővebb tájéoztatásért forduljon a Fészek Csillár- és Lakásfelszerelés üzlet munkatársaihoz.

Legfrissebb híreink

Festék és kert webáruház

Piktor webshop: A Piktor Festékbolt és Piktor Kert legtöbb terméke már online is megvásárolható egy helyen. Házhoz szállítással az ország egész területén.

Reggelizz nálunk!

Piktor Bisztró: Két bevásárlás közt egy jó kávé? Egy gyors ebéd? Finom reggeli, délutáni desszert? Nyáron jegeskávé, limonádé, télen forró csoki...

Piktor szeptemberi újság

Szeptemberi ajánlat Piktor Festék és Kert újságOnline megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig