Amit az energiatakarékos izzókról tudni kell(ene)

ImageAz energiatakarékos izzók piaca az utóbbi néhány évben kiszélesedett és jelentős minőségbeni és árbeli különbségeket fedezhetünk fel. Az üzletben nemrég egy vásárló, csak az izzó árát kérdezte és közölte, hogy “máshol olcsóbb”. Meglepő azonban, hogy a tájékozatlan ember milyen félinformációkból von le téves következtetéseket...


- Fontos: Az energiatakarákos izzókhoz több formában lehet hozzájutni:

 • ImageHagyományos csöves: olyan lámpákba ajánlom, ahol elfér, nincs látható helyen. A Watt-számmal együtt nő az izzó hossza.
 • Kocka alakú: olyan lámpákba, ahová nem fér el a szükséges fényerejű hagyományos energiatakarékos izzó.
 • Gömb alakú: a búrából kilátszó helyen, ahol esztétikailag romboló lenne a csöves izzó.
 • Formatervezett, spirál és egyéb alakú: olyan búrákhoz, enteriőrökhöz ajánlható, amelyben a látható helyen lévő izzóval különleges, nem szokványos hatást szeretnénk elérni.

A felsorolt változatok mindegyike kapható E14 és E27 foglalattal.

 • ImageA spotizzók (220 V-ra szerelt) energiamegtakarításának kérdése sokáig megoldatlan maradt, holott a modern lakásbelsők, álmennyezetek, konyhai pultok megvilágítását leginkább ilyen izzókkal oldották meg. Ma már ebben az izzófajtában is megtalálható az energiatakarékos változat, amely akár 7 W energiafelvétellel oldja meg a hagyományosan beszerelt spotizzók súlyos energiafelhasználásának gondját. Bővebben a témáról itt.

- Amire figyelni kell a vásárláskor: a megvásárolni kívánt izzó fényereje, alakja - ld. korábban felsorolt elvárások – energiaosztálya és a becsült üzemóra. Ezeknek az adatoknak szerepelnie kell(ene) minden energiatakarékos világítási eszközön. Összehasonlításukkal tudhatjuk meg, valóban olcsó-e az olcsó, vagy elhamarkodott döntést hoztunk, amikor csak az árat vettük összehasonlításunk alapjául...

Arról, hogy érdemes-e az adott helyre és melyik energiatakarékos izzó vásárlása a célszerűbb, szívesen adunk tájékoztatást!

További kérdések esetén forduljon a Fészek Csillár- és Lakásfelszerelés üzlet munkatársaihoz.

Legfrissebb híreink

Piktor és Kert ajándékutalványok

Piktor és Kert ajándékutalványok

Újdonság: A Fészek Kertben és a Piktor Festékboltban is kapható ajándékutalvány. Háromféle címlet, mindkét üzletben levásárolható, 1 év érvényesség.

Tűzifa értékesítés a Fészek Kertben

Tüzelőanyag értékesítés: 2018. ősztől a fa és szén értékesítés a Fészek Kertben történik. További infók: https://feszekkert.hu/tuzeloanyag-kereskedes

Akciós újságok

Áprilisi akciók! Piktor akciós újságOnline megtekintés
Áprilisi akciók! Fészek Kert akciós újság Online megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

 • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
 • Telefon: +36 96/ 511 860
 • Nyitvatartás:
   Hétköznap 6-17 óráig
   Szombaton 6-13 óráig