Az áruház története

A FÉSZEK ÁRUHÁZ egy jól ismert név a belsőépítészet, lakberendezés, gépészet területén. Mai nyelvhasználattal élve Magyarország első barkácsáruháza, pontosabban barkácsáruház-hálózata volt.

Kevesen tudják, hogy az akkori kor egyik legmodernebb, új utat törő áruházát a Tüzépker Rt. valósította meg országos szinten mintegy 10-15 nagyobb városban. Az egykori üzlethálózatból ma már ezen a néven mindösszesen 2-3 áruház működik.

A győri Fészek Áruház a 80-as évek elején épült és nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Újdonság volt ez a piacon, így a név hamarosan ismert és népszerű lett. Megvásárolható volt itt a mezőgazdasági eszközöktől, vetőmagoktól, műtrágyáktól kezdve szerszámokon, belsőépítészeti termékeken keresztül a festékekig szinte minden egy helyen. A filozófia nagyon jól működött.

Az áruház a 90-es évek elején, a multinacionális cégek megjelenésének idején belsőleg és külsőleg is átalakult, kasszasoros értékesítési rendszerben működött. Kezdett már hasonlítani a mai kor szerinti áruházas jelleghez. Azonban a tulajdonos Tüzpker nem bírt megfelelő lépést tartani a gyors piaci fejlődéssel, a vásárlók egyre szélesebb igényeivel illetve az erősödő konkurenciával. A 90-es évek végére a FÉSZEK ÁRUHÁZak sorra veszítették el piaci jelentőségüket, és zárták be kapuikat. Nem ez történt azonban a győri áruházzal...


1999-ben egy győri vállalkozó megvásárolta az Áruházat, és egy újszerűbb belső elrendezéssel, az eddigiekhez hasonló tevékenységi körrel ismét megnyitotta kapuit. A kezdeti lelkesedésesen azonban hamar megmutatkozott a korábbi évek elhanyagoltsága. Nehezen találtak vissza a vásárlók, és a forgalom is csak kisebb lépésekben bővült, mint ahogy azt tervezték. Néhány év elteltével a tulajdonos már egyre nehezebben tudta fenntartani az Áruház zavartalan működéséhez szükséges feltételeket. Ekkor találkozott a Piktor Festékbolt elképzelése a Fészek Áruházzal...

A Piktor Festékbolt a József Attila utcában működtette a Dunántúl már akkor is egyik legnagyobb választékú festéküzletét. 2002-re a vállalkozás kinőtte addigi telephelyét, és váltásra kényszerült. A festékbolt vezetése új telephely után kezdett kutatni, mikor megtalálta a Fészek Áruházat. 2003 végén a Piktor Kft megvásárolta az áruházat, majd elkezdte annak felújítását-átalakítását.

A munkálatok során az áruház külső és belső kialakításai megváltoztak, új fűtő- és klimatizáló rendszert kapott, átalakult az üzlettér, valamint új helyet kapott a bejárat is. 2004. március 16-án, a Piktor Festékbolt átköltözését követően a Fészek Áruház életében egy új fejezet indult.

Ma már a Fészek Áruház a házépítők- és felújítók első számú célpontja, hiszen az üzletek minőségi portékákkal, kedvező árakkal és színvonalas szolgáltatásokkal várják a vásárlókat.

Az áruház magában foglal egy csempe- és szaniterüzletet, ajtószaküzletet, barkácsboltot, csillár- és lakásfelszerelési üzletet, illetve a dunántúl egyik legnagyobb festékboltját.

2010-től az áruház melletti épületben egy kertészeti szakáruházzal is bővült a termékkör, mely a tüzelőanyagot is árusít.

Hagyomány és szakértelem a minőség jegyében - Fészek Áruház

Legfrissebb híreink

Reggelizz nálunk!

Piktor Bisztró: Két bevásárlás közt egy jó kávé? Egy gyors ebéd? Finom reggeli, délutáni desszert? Nyáron jegeskávé, limonádé, télen forró csoki...

Piktor és Kert ajándékutalványok

Piktor és Kert ajándékutalványok

Újdonság: A Piktor Kertben és a Piktor Festékboltban is kapható ajándékutalvány amely, mindkét üzletben levásárolható. Érvényesség: 1 év.

Piktor webáruház

Januári ajánlat Piktor webáruházPiktor webáruház

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig