Az áruház története

A FÉSZEK ÁRUHÁZ egy jól ismert név a belsőépítészet, lakberendezés, gépészet területén. Mai nyelvhasználattal élve Magyarország első barkácsáruháza, pontosabban barkácsáruház-hálózata volt.

Kevesen tudják, hogy az akkori kor egyik legmodernebb, új utat törő áruházát a Tüzépker Rt. valósította meg országos szinten mintegy 10-15 nagyobb városban. Az egykori üzlethálózatból ma már ezen a néven mindösszesen 2-3 áruház működik.

A győri Fészek Áruház a 80-as évek elején épült és nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Újdonság volt ez a piacon, így a név hamarosan ismert és népszerű lett. Megvásárolható volt itt a mezőgazdasági eszközöktől, vetőmagoktól, műtrágyáktól kezdve szerszámokon, belsőépítészeti termékeken keresztül a festékekig szinte minden egy helyen. A filozófia nagyon jól működött.

Az áruház a 90-es évek elején, a multinacionális cégek megjelenésének idején belsőleg és külsőleg is átalakult, kasszasoros értékesítési rendszerben működött. Kezdett már hasonlítani a mai kor szerinti áruházas jelleghez. Azonban a tulajdonos Tüzpker nem bírt megfelelő lépést tartani a gyors piaci fejlődéssel, a vásárlók egyre szélesebb igényeivel illetve az erősödő konkurenciával. A 90-es évek végére a FÉSZEK ÁRUHÁZak sorra veszítették el piaci jelentőségüket, és zárták be kapuikat. Nem ez történt azonban a győri áruházzal...


1999-ben egy győri vállalkozó megvásárolta az Áruházat, és egy újszerűbb belső elrendezéssel, az eddigiekhez hasonló tevékenységi körrel ismét megnyitotta kapuit. A kezdeti lelkesedésesen azonban hamar megmutatkozott a korábbi évek elhanyagoltsága. Nehezen találtak vissza a vásárlók, és a forgalom is csak kisebb lépésekben bővült, mint ahogy azt tervezték. Néhány év elteltével a tulajdonos már egyre nehezebben tudta fenntartani az Áruház zavartalan működéséhez szükséges feltételeket. Ekkor találkozott a Piktor Festékbolt elképzelése a Fészek Áruházzal...

A Piktor Festékbolt a József Attila utcában működtette a Dunántúl már akkor is egyik legnagyobb választékú festéküzletét. 2002-re a vállalkozás kinőtte addigi telephelyét, és váltásra kényszerült. A festékbolt vezetése új telephely után kezdett kutatni, mikor megtalálta a Fészek Áruházat. 2003 végén a Piktor Kft megvásárolta az áruházat, majd elkezdte annak felújítását-átalakítását.

A munkálatok során az áruház külső és belső kialakításai megváltoztak, új fűtő- és klimatizáló rendszert kapott, átalakult az üzlettér, valamint új helyet kapott a bejárat is. 2004. március 16-án, a Piktor Festékbolt átköltözését követően a Fészek Áruház életében egy új fejezet indult.

Ma már a Fészek Áruház a házépítők- és felújítók első számú célpontja, hiszen az üzletek minőségi portékákkal, kedvező árakkal és színvonalas szolgáltatásokkal várják a vásárlókat.

Az áruház magában foglal egy csempe- és szaniterüzletet, ajtószaküzletet, barkácsboltot, csillár- és lakásfelszerelési üzletet, parafa burkolatttal foglalkozó szaküzletet, illetve a dunántúl egyik legnagyobb festékboltját.

 A szomszédos tüzelőanyag telep 2006-tól Fészek Tüzép néven bővült ki és működik tovább, 2010-től pedig az áruház melletti épületben egy kertészeti szakáruházzal is bővült a termékkör.

Hagyomány és szakértelem a minőség jegyében - Fészek Áruház

Legfrissebb híreink

Festék és kert webáruház

Piktor webshop: A Piktor Festékbolt és Piktor Kert legtöbb terméke már online is megvásárolható egy helyen. Házhoz szállítással az ország egész területén.

Reggelizz nálunk!

Piktor Bisztró: Két bevásárlás közt egy jó kávé? Egy gyors ebéd? Finom reggeli, délutáni desszert? Nyáron jegeskávé, limonádé, télen forró csoki...

Piktor novemberi újság

Novemberi ajánlat Piktor Festék és Kert újságOnline megtekintés

Elérhetőségek

Fészek Áruház

  • Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc út 1.
  • Nyitvatartás:
     Hétköznap 6-17 óráig
     Szombaton 6-13 óráig